היתר מכירה בכשרות רבנות או בד"ץ

השאלה:

1. מה לעשות אם יש אפשרות לקנות או היתר מכירה בתקופה שיש איסור ספיחין או יבול נכרי, אין מבחינתי לצערי אופציה לקנות אוצר הארץ, אשמח אם הרב יענה לי איזו משתי האפשרויות עדיפה?

2. היתר מכירה-יש אצלנו בחנויות ירקות/סופר עם תעודה של רבנות רגילה/רב השכונה האם זה סיבה להעדיף בד"ץ עם יבול נכרי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. שאלת אין אפשרות היא לא כל כך מובנת. שהרי כמעט בכל מקום בארץ יש אוצר הארץ, אלא זו שאלת טירחה וחשיבות.

2. אם הרבנות היא "רצינית", דהיינו שיש שם פיקוח טוב והמשגיחים והרב מסתובבים ויודעים את הנעשה בחנות, מהיכן הגיעו המוצרים וכדו' אפשר לסמוך.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי