היתר מכירה או יבול נכרי

השאלה:

תותים אין אוצר הארץ. מה עדיף היתר מכירה או תוצרת נכרי. איך הרב נוהג בביתו שלו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

תות שדה איננו מאכל כה חשוב ואפשר לדלג עליו מספר שבועות בשנה.

אבל לעצם השאלה, לכל אחת מההצעות יש עדיפויות ויש חסרונות מסוימים, על כן כל אחד יכול לעשות כפי ראות עיניו, ובלבד שיכוון את לבו לאביו שבשמים.

דרך ההלכה היא הרבה פעמים לא להכנס לספקות בדבר שאיננו הכרחי והוא שולי. ובייחוד בשביעית שחז"ל גזרו על ספיחים, כאשר הם ידעו שהמשמעות היא שלא יהיו ירקות מסוימים בשביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי