הבנה רעיונית של השמיטה

השאלה:

מפריע לי החיסרון שיש לי בהבנה הרעיונית של שנת השמיטה, אני לא מצליח להסביר לעצמי, מה הטוב שיוצא משנת השמיטה לחיי המעשה, התחושה היא שמחיר הירקות והפירות רק עולה, כך שאין כאן עניין חברתי, גם קדושת השביעית בפירות נראית תמוהה.

יכולים להגיד לי שזו עוד מצוה שהיא חוק שיש לקיים ולקבל עליה שכר בלי להבין, אבל ההרגשה שלי היא שזה לא כך וברצוני להבין את עומק הדברים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

ספר טוב בטעמא דשביעית, נקרא במעגלי השביעית מאת הרב י. אריאל שליט"א. ניתן להשיג בטל. 086847325.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי