גינת הבית ואדניות בשביעית

השאלה:

אנחנו גרים בבית פרטי שיש לו גינה (שהוקמה לפני שביעית) ומנסים לשמור שביעית.

1. יש בגינה עשבים שוטים רבים שמכערים את הנוי (אבל לא מסכנים את העצים) ופוגעים בדשא. מה אפשר לעשות איתם (שימוש בראנדאפ לא אפשרי עקב נזק לצמחייה הרצויה).

2. אנחנו רוצים לשים אדניות תלויות מעל החנייה עם צמחי נוי או עשבי תיבול.
החנייה מרוצפת באבנים משתלבות (אדמה מתחת ולפעמים מציצים עשבים שוטים בין האבנים) ומלמעלה יש גגון.
האם מותר לשים אדניות חדשות (עם אדמת עציצים) - אם כן האם מותר גם עשבי תיבול או רק עשבי נוי?
אם מותר עשבי תיבול - האם יהיה מותר להינות מהם?

3. יש לי עצים שנקשרו למוטות לפני שביעית אבל ענפים חדשים "יצאו משליטה" ופורצים לכל עבר (לא מפריעים אבל בעתיד יראו מכוערים ויגרמו עצב). האם מותר לקשור אותם לענפים אחרים בעץ/ גזע? האם מותר לחזק למוטות הקיימים? האם מותר לקשור לקירות הבית עצמו?

תודה ויישר כוח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. אפשר לכסח עם חרמש מוטורי.
2. רק לאחר השמיטה.
3. ההמלצה לגבי ענפים שעתידים לפגוע בעיצוב העץ היא לשבור את קצות הענפים ביד (הדבר מונע התחרות בענפים הרצויים ולאחר השמיטה ניתן יהיה להסירם לגמרי). ענפים המפריעים ניתן לקשור לעמודי התמיכה

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי