גידול ירקות לצריכה עצמית בשמיטה

השאלה:

אני גר בדרום באזור מושב מבטחים שבנגב המערבי, האם אני יכול לגדל ירק תבלין לצריכה אישית?
באחת התשובות לחקלאי מסויים נאמר כי יש היתר באזורינו ובאיזור גוש קטיף לבצע שטר מכירה לחקלאים, ואכן החקלאים באזור מקבלים היתר מכירה, האם לצריכה אישית פרטית אני צריך היתר מכירה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אין היתר מלאכה גם באזור מבטחים, אולם יש באיזור זה קולות מסוימות, אין שם איסור ספיחין, והכוונה היא שאם רוצים לעשות היתר מכירה, הרי שאזור זה הוא נוח ביותר מבחינה הלכתית. לכן אם יש צורך גדול אפשר להקל לעשות היתר מכירה וזריעה על ידי נכרים. אולם אם אין צורך גדול, עדיף לא להשתמש בכך כלל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי