בשמים בשמיטה וכלאיים

השאלה:

אנחנו נוהגים לכבוד שבת לקטוף מגינתינו מגוון בשמים לברכות (נענע ,הדס, ריחן ורוזמרין) האם ניתן להמשיך במנהגינו בשנת השמיטה?.

מה המרחק שצריך להרחיק לעניין כלאיים גפן מהדס, גפן מאתרוג, ושזיף מבננה? (הם נוגעים אחד בשני בענפיהם).

ראיתי שצריך להרחיק בן דשא לגפן מה קורה אם היינו שבוע מחוץ לבית ובוודאי בזמן הזה הדשא התפשט לתוך 6 טפחים מהגפן, האם עברנו איסור, האם היינו צריכים לבקש במיוחד מחבר שיגיע לגינתינו ויתלוש את הדשא, זה נורא מסובך הדשא כל הזמן מתפשט בגינתינו הקטנה, איך אתמודד עם הבעיה החוזרת על עצמה כל הזמן?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. אפשר להמשיך לקטוף את עשבי הריח השונים אלא שיש לנהוג בהם קדושת שביעית. ברור שזמן חלות קדושת שביעית בכל שיח וירק הוא שונה. משמעות הדבר שלאחר הברכה אין להשליך לפח, אלא לעטוף בשקית ולהניח בפח.

ב. אין צורך בהרחקה במינים המנויים בשאלה זו.

ג. מיד כשאתם חוזרים הביתה יש לעקור את הדשא, לא שמענו שצריך להוציא הוצאות על כך, אבל משעה שיש אפשרות להוריד את הדשא הרי שיש חובה. אפשר לרסס במונעי נביטה בקצה הדשא, כך שהוא לא יתפשט, ולא תהיה בעיה אי"ה.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי