ביעור פירות

השאלה: לכבוד הרב שלום
האם ניתן לדעת מתי באיזה תאריך יש לבער את פרי הלימון כיוון שעדיין הפרי בעץ הוא של שנת השמיטה?
כיצד מבערים את פרי הלימון? לסבתא שלי שגרה במושב יש עצי לימון האם אני יכולה לקחת את הלימונים בזמן שיגיע זמן הביעור ולבער אותם בעיר שבה אני גרה ולא היכן שגדלו הלימונים? בתודה מראש..

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 8:46:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הלימון אכן הוא עץ משונה קצת, וביעורו א´ אייר תשס"ט. הביעור הוא הפקר מחוץ לבית בפני ג´ ואח"כ את יכולה לזכות בלימונים. אפשר לבער בכל מקום בארץ ישראל.