אוצר הארץ לעשירים

השאלה:

אין ספק שהצלחתם ברוך ה’ לעשות מהפך. אנחנו כבר בכסלו ועדיין לא התגשמו
"נבואות הזעם" כי אחרי החגים הכל יהיה ’התר מכירה’, ובנוסף לכך היבול מצויין והמודעות לשמירת שמיטה הולכת וגוברת בעזרת ה’ לקראת שמיטה דאורייתא במהרה בימינו אמן.

למרות כל הנ"ל ולמרות הדברים הנפלאים שכתב מו"ר הרב אריאל שליט"א לפני שבועיים בעלון של מעייני הישועה רצוני להביא לידיעתכם כי הולך ומסתמנת שמיטה דרך אוצר הארץ למשפחות קטנות או למשפחות הייטק בלבד. זאת מפני, שהמחירים הולכים ועולים משבוע לשבוע, לצד זה דובר על ועדת הנחות למשפחות ברוכות. אנחנו מצידנו סיפקנו מספר גדול של צרכנים אך נראה שהחלק השני נשכח.
אשמח לתשובתכם כדי שנדע לאן אנחנו ממשיכים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אוצר הארץ ב"ה הצליח עד היום לעמוד במשימות שנטל על עצמו, וכמו כן לעניין המחירים הרי שאמרנו שהמחיר יהא כ 15-20 אחוז מעבר למחיר הרגיל, דהיינו המחיר ברשתות, סופרים וכדו'. ובאמת כך הוא המצב. אין להשוות מחירי אוצר הארץ למחירי שוק, כאשר עלויות הפקוח וההשגחה הן עשרות מונים, לבדוק כל ירק בשעת הקטיף וכדו', כמו כן מערכות אחסון ושמירה מיוחדים, והעברות מיוחדות. כל זאת מבלי לחשב עלויות של מצעים מנותקים וכדו'. ב"ה אנו עומדים גם בכך שהמחירים שלנו הם זולים בשוק השמיטה.

המחיר באוצר הארץ איננו מנותק מהמצב בשוק, והכל עובד על נוסחא מתמטית פשוטה, כך שאין העלאת מחיר. אנו מתכננים עדיין לעשות למען משפחות נזקקות ויתכן שאפילו בימים הקרובים כבר יצא על כך פרסום.

בכל אופן כדאי להתאמץ עבור מצוה חשובה ויקרה כמצוות השמיטה. וצריך אדם לחשוב שהוא צריך להוסיף עוד מספר אחוזים לתקציב החדשי אבל יש חקלאים שמוציאים אלפי אלפי שקלים למען שמירת שביעית, ואנו הצרכנים צריכים ג"כ לשאת איתם בעול, אין אפשרות לומר לחקלאים כל המצווה היא עליכם אנו נדאג לעצמנו בכמה שקלים פחות. הערבות ההדדית בין שומרי תורה והמצוות ובין החקלאים חייבת להמשך.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי