ריסום למניעת חרקים בפירות, וגיזום גדר חיה בשמיטה

השאלה: האם מותר לרסס עצי פרי ודשא נגד חרקים בשנת שמיטה? והם מותר לגזום גדר חי? תןדה י.קשת

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד ניסן תשע"ה 10:16

שלום

1. ריסוס לצורך שימור ומניעת נזק לאילן או לדשא מותר בשמיטה (אוקמי אילנא). פעולות לצורך הפירות (אוקמי פירא) דעת הרב קוק  שאין לעשות בשמיטה, אך אם כבר הפירות קיימים כלומר לאחר שחנטו דעת הגר"ש ישראלי  שמותר לרסס לשימור הפירות שלא יתקלקלו.  הרחבה בנושא אפשר למצוא באתר המכון  לחץ כאן

2. גדר חיה מלאה שהגיזום נועד רק ליתן לו צורה נאה ולא לצורך הצמחה, מותר בשמיטה.

הרחבה נושא אפשר למצוא באתר מכון לחץ כאן.