קשירת גפן בשמיטה

השאלה:

שלום רב רב תודות על האתר הנפלא ועל פועלכם. ברכת הד'. שאלתי לגבי קשירת גפן. אנו מגדלים גפן בצמוד לגדר- הן לנוי והן לפרי. הגפן בשנתה השנייה לפחות. היא לא קשורה למעט במקום אחד- ובחודשיים האחרונים היא צמחה וממש שוכבת על הרצפה במקום על הגדר. האם אפשר לקשור אותה לגדר? או לפחות לתת איזו תמיכה מינימלית כך שתהיה זקופה ולא רובצת /שוכבת על הרצפה? (אני יכול לקשור חוט בין שני הגדרות שם כך שהחוט רק ימנע מהגפן ליפול אבל לא ממש יחזיק אותה צמוד לגדר) בברכה ויישר כוח. דני

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד אייר תשע"ה 11:19

שלום

ההדליה הינה מלאכה חקלאית ומועילה לצמיחה של הגפן, ולכן נראה לומר שבגינה פרטית אין לכוון אותה ולקשור אותה לגדר. אך קשירה שרק תמנע מין הגפן המשך נפילתה וישאיר אותה במצב שהיא כרגע מותר.