ספיחין בצמחי בר

השאלה: מותר ללקט בשביעית עלי צמחי בר לאכילתם? חובייזה, מרור הגינה, כף האווז, ירבוז ודומיהם? מותר לסחוט או לרסק? אין בהם דין ספיחין? אין קדושת שביעית? ומה לגבי צמח שנבט בצד המדרכה, ואני חושד בו , שהוא קייל או קולורבי שיש לו רק עלים ורחוק מפריחה?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ח' שבט תשע"ה 11:33

ב"ה

שלום וברכה

צמחים שגדלים רק בבר ואינם גדלים אצל האדם אין בהם איסור ספיחין, זאת משום שאיסור ספיחין הוא רק בצמחים שהרגילות היא לזרוע אותם, ולכן גם אין בהם קדושת שביעית, זאת משום שקדושת השביעית תלויה ברגילות השימוש במין זה.

עם זאת, צמח שיש סבירות שמדובר במין שיש רגילות לגדל אותו באופן מסחרי, אם הוא גדל מעצמו, יש בו איסור ספיחין, ולכן אם יש לך יסוד סביר להניח שהצמחים שאתה מתאר הם צמחי תרבות מצד עצמם, אין ליהנות מהם.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר