ניסויים בצמחים בשמיטה

השאלה:

שלום! אני מורה למדעים ורציתי לעשות עם התלמידות ניסויים עם צמחים - האם מותר לי לקטוף צמחים שגדלים בר או צמחים שהם לא צמחי מאכל ולהשתמש בהם? האם יש דינים מיוחדים בשימוש? תודה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד ניסן תשע"ה 9:33

שלום

עשבי בר שאינם מיועדים אפילו למאכל בהמה וכן פרחי נוי שאינם מיועדים לריח אין קדושת שביעית ומותר לעשות בהם ניסויים (ואין בכך איסור הפסד פירות שביעית), אך כמובן שאין לעשות בהם ניסיונות שיש בהם פעולה חקלאית כזריעה ושתילה .  אך צמחי בשמים שיש בהם ריח וכן כל הצמחים המיועדים למאכל בהמה או הראויים למאכל אדם יש קדושת שביעית ואין לעשות בהם ניסויים  שיגרם בכך מניעה מיכולת השימוש בצמח.  משום שיש בכך הפסד פירות שביעית.

הרחבה בנושא "באילו מינים יש קדושת שביעית" אפשר לקרוא באתר המכון  לחץ כאן.