מסיק זיתים של שביעית

השאלה:

לכבוד הרב שלום. יש לי בחצרי 3 עצי זיתים. בשנה הבאה (תשע"ו) יהיו להם קדושת שביעית, אבל אין אפשרות לקטוף רק לשימוש "מיידי" - ההכנה לזיתים לוקח כמה חדשים. גם, בשנה שעברה היו לנו כל כך הרבה זיתים שביקשתי מהשכנים שיבואו ויקחו, וכמעט אף אחד לא היה מעונין. האם מותר לי בשנת תשע"ו למסוק את כל הזיתים ולהכין כ-20 צנצנות זיתים למאכל המשפחה? אם אסור, מה כדאי לעשות? חבל על הזיתים! תודה מראש, מלכה

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | כ"ז שבט תשע"ה 10:49

שלום

מותר למסוק כמות לצריכה ביתית שתספיק עד ליבול הבא. וכן נפסק ברמב"ם (הלכות שמיטה ויובל פ"ד הלכה כד) שמותר להביא לביתו כמות מועטת כגון חמש כדי שמן.

לכן אפשר למסוק את הזיתים לצורך הכנה של עשרים צנצנות זיתים כבושים  אם זו כמות שצורכים במשך שנה אחת.