לימון הנקטף בניסן

השאלה: איך לנהוג בלימון שנקטף ערב פסח לעניין תרומות ומעשרות. האם הפירות פירות שישית או שביעית?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג ניסן תשע"ה 21:58

שלום

הלימון חונט מספר פעמים בשנה  בסתיו ובאביב. אם הפרי חנט לאחר ר"ה א' תשרי הרי הוא שייך לשנה השביעית אך אם הוא חנט קודם ר"ה תשרי הרי הוא שייך לשנה השישית.  לפי הידוע לנו הבשלה של לימון שחנט בחורף הינה כשמונה חודשים. ולכן אם הלימון גדול וצהוב מסתבר מאוד שהוא חנט קודם ר"ה תשרי ושיש להפריש ממנו תרומות ומעשרות . ואם אינו גדול יש לנו ספק ,ולכן יפריש בלא ברכה ואת התרומה ותרומת מעשר יניח בתוך שתי שקיות ויניח בפח וגם ישמור קדושת שביעית באכילת הלימון.