טיפול בעציץ המונח על מעקה

השאלה:

שלום, רציתי לשאול לגבי עציצים שתלויים במרפסת ע"ג המעקה (עציץ עם שקע במרכזו מלמטה ויושב על המעקה), ומעליו ישנה קורת בטון. האם מעבר להשקיה ניתן לבצע פעולות נוספות כמו תלישת עלים יבשים, קיצוץ ענפים ארוכים שגדלים בכיוונים שונים וכו'. העציץ לא תחום ע"י קירות מסביבו אלא יושב על גבי המעקה, מעל רצפת קרמיקה בקומה שלישית. בתודה רבה, אריאל רחימי (אשמח לקבל את התשובה גם במייל)

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | כ' שבט תשע"ה 14:15

שלום

עציץ הנמצא מעל רצפת קרמיקה וכן מעליו יש קירוי וכן הנוף של העציץ ג"כ נמצא כך, שלא גולש מחוץ למרפסת (לא מחוץ לריצוף ולא מחוץ לקירוי) הרי זה נחשב לעציץ שלא נקוב הנמצא בבית.

אלא שגם בעציץ לא נקוב נמצא בבית התירו  מדיני שביעית רק שיש צורך חשוב )כהיתר לחקלאים, וכן לצורך לימודי בבתי ספר וטיפול בחולים וכדומה) אך אם אין צורך ראוי לא להיכנס להיתר זה ולא לטפל בעציץ בשנה זו.

אך כל מלאכה שמטרתה למנוע נזקים (אוקמי אילנא) ודאי שמותר,  וכן הסרת עלים יבשים (אם מטרתם רק ליופי העציץ ולא למטרת הצמחה) יהיה מותר.