הרב ישראלי והשמיטה

השאלה: שאלתי:מה הקשר בין הרב שאולי ישראלי לשנת שמיטה?תודה רבה

התשובה

הרב יואל פרידמן | י"ב שבט תשע"ה 18:57

יש קשר אינטגראלי בין מרן הגר"ש ישראלי לבין השמיטה. הרב ישראלי עסק בבירור הנושאים של מצוות התלויות בארץ בכלל ושל השמיטה בפרט מזמן היותו הרב של כפר הרוא"ה, שם הוא הקים מכון שעסק בנושאים אלו. בהמשך הוא היה מעמודי התווך של הפסיקה של הרבנות הראשית לישראל כששימש כיו"ר וועדת השמיטה במשך שנים רבות. הוא גם כתב את הספר הבסיסי של פסיקה זו של הרבנות הראשית בספר 'בצאת השנה' הכולל את החוזרים, הפסקים וההנחיות של וועדת השמיטה החל משנת תשי"ח. הוא גם כתב מאמרים רבים ופרסם הלכות חשובות באותו נושא ואף הדריך חקלאים רבים.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן