הפרשת תרו"מ מפירות היתר מכירה

השאלה: ב"ה. שלום רב. מה מפרישים מפירות בהיתר מכירה? תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' ניסן תשע"ה 9:47

שלום

מיבול שגדל בקרקע של גוי וגמר מלאכה (בד"כ הקטיף) היה ג"כ ע"י גוי אין צורך להפריש תרומות ומעשרות.

אך מיבול שגדל בקרקע של גוי וגמר מלאכה (בד"כ הקטיף) היה ע"י פועל יהודי, יש להפריש תרומות ומעשרות בלא ברכה.ויש להפריש הן מעשר עני והן מעשר שני (לומר את התנאי שבנוסח ההפרשה). את המעשר שני יש לחלל על מטבע, ועל צד שיש כאן מעשר עני אין חובת נתינת המעשר עני משום שכל ההפרשה היא על צד של ספק חיוב מעשר עני.ברחבת הנושא ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן