הנחת צנרת השקיית ממטרות לדשא בשמיטה

השאלה: שלום האם יש בעיה בהנחת צנרת לממטרות (כולל כיסוי באדמה) בשביל להשקות דשא שמותר להשקותו (שלא יתייבש)?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | א' אייר תשע"ה 14:32

שלום

החפירה לצורך הנחת מערכת השקיה אינה בעייתית ומותרת . הבעיה היא בכיסוי החפירה לאחר הנחת הצינורות שיש לכסות באופן כזה שאינו מכשיר את הקרקע לזריעה ולצימוח הדשא. לכן עדיף לא לכסות כלל, ואם יש בעיה בטיחותית אפשר לכסות באופן לא מלא (שתשאר גומה מסויימת) או לכסות בצורה כזאת שיהיה גבוה מגובה האדמה מסביב, שבאופנים אילו אינו מכשיר את הקרקע לזריעה.