הנחת עציצים ופרחים במרפסת בשמיטה

השאלה: האם מותר לקנות עציצים למרפסת בקומה 2 נשמעלינו יש מרפסות נוספות א אם כן- היכן?מדובר בעציצים עם פרחים ללא ריח.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה ניסן תשע"ה 11:31

שלום

אם המרפסת מקורה , אפשר להניח בה עציצים (המקום נחשב כבית) מתחת למקום המקורה . ויש להקפיד שגם הנוף של העציץ (הענפים והעלים) יהיה מתחת לקירוי ולא יצא מחוץ לגבולות הקירוי.

יש לקנות את העציצים רק ממקום שידוע גידלו את העציץ (שתילה וגידולו) ע"פ דיני שביעית או היתר מכירה .

מצורף מאמר בנושא פרחים ובשמיטה, בסופו מספר חברות ומשתלות שיש להם השגחה לחץ כאן