גיזום בנוי

השאלה:

שלום רב בגינה הביתית, האם צמח שהתייבש בשלג ובאביב התחיל ללבלב שוב, האם מותר לגזום את הענפים היבשים שמכערים את הצמח/הגינה? תודה

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"א אייר תשע"ה 14:10

ב"ה

שלום וברכה

הגיזום שאסור לעשותו מהתורה הוא גיזום שמטרתו להצמיח, גיזום שמטרתו היא אסטטית בלבד, מותר.

לכן באופן עקרוני אם המטרה היא רק הורדת הענפים היבשים מותר לעשותה, אלא שיש לוודא שלא גורמים לצימוח בגיזום זה, לכן יש לגזום את הצמח בנקודה שעדיין משאירים בענף חלק יבש ולא בנקודה בה הדבר יגרום לצימוח מחודש.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר