גיזום במקרה של נזק

השאלה: בס"ד כבוד הרב, למטע גודגדן של חמותי שתחי' נכנס עדר פרות והשחית את העצים , ההמלצה לשיקום המטע הינה לבצע גיזום.האם מותר ? המטע הינו בהתר מכירה. תודה וברכה שמואל ברק מירון

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"א אדר תשע"ה 12:44

ב"ה

שלום וברכה!

הגיזום האסור בשמיטה הוא גיזום שמטרתו היא יצירת צימוח חדש בעצים, גיזום זה אסור גם במקרה והשטח נמכר בהיתר המכירה. אך גיזום שכל מטרתו היא תיקון נזק לעצים מותר לעשותו, ובמקרה של היתר מכירה מותר גם על ידי יהודי. הבעיה במקרים אלו שפעמים רבות הגיזום שנעשה לתיקון, נעשה גם באופן שגורם לצימוח חדש.

לכן למעשה במקרה של היתר מכירה מותר לבצע גיזום זה על ידי פועל גוי.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר