שתילת צמח טיבול בעציץ שאינו נקוב

השאלה:

ברצוני לשתול צמח טיבול בעציץ שאינו נקוב.ראיתי שכתבת בכמה תשובות שלמרות שזה מותר עדיף שלא.אבל קשה לי להתאפק.למה עדיף שלא זה עציץ נקוב.אשמח עם תענה לי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ה

ההתר של גידול בבית במצע מנותק הוא מורכב משתי הנחות יסוד. א. בית (ספק בירושלמי) ב. עציץ שאינו נקוב (דרבנן). כאשר מחברים את הספקות אפשר להקל. לכן לכל מי שזה פרנסתו וחקלאות בודאי שעל פי כללי ההלכה הדבר מותר, אולם לאדם פרטי אנו לא ממליצים להכנס לשאלת הזריעה בשביעית אפילו בבית, אבל שאר הטיפולים שאין בהם חשש מלאכה דאורייתא בודאי שאפשר להקל.