עקירת עץ נוי

השאלה:

נטעתי עץ נוי לפני השמיטה אך התברר לי שהוא איננו מתאים לגינההאם מותר לי למוסרו לגוי כדי שיוציאו במלואו או חובה לחתוך עד השורש?פשוט חבל לנו להרוג את העץ(מצד שני לא רוצים שיכה אצלנו שורש)

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | חשוון תשע"ה

שלום

אם מדובר בעץ סרק (שאין בו איסור עקירה מצד איסור בל תשחית) אחד מותר לעוקרו אף בשמיטה.

אך לא יסתום את הבור שנוצר במילוי של אדמה שהרי מכשיר את הקרקע לזריעה חדשה  ויש בזה חשש לאיסור חרישה בשמיטה . אלא יסתום באבנים או בקש או בטוף שאין דרך לזרוע בו או ישאיר את הבור גלוי.