מכירה לגויים פירות וירקות הקדושים בקדושת שביעית.

השאלה:

שלום, הבנתי שישנה בעיה למכור לגויים פירות וירקות הקדושים בקדושת שביעית. איך מתמודדים עם הבעיה הזאת כאשר ברמי לוי גוש עציון מוכרים תוצרת של אוצר הארץ וגם ערבים קונים ממנה?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | חשוון תשע"ה

אכן אסור להאכיל נכרים בפירות שיש בהם קדושת שביעית כפי שפסק הרמב"ם (הלכות שמיטה ויובל פרק ה הלכה יג): "פירות שביעית וכו' ואין מאכילין אותן לא לעכו"ם...". אולם כאשר ישנם מקומות שיש שם ריכוז גדול של יהודים שומרי מצוות שמעוניינים שיספקו להם תוצרת שיש בה קדושת שביעית - אין צורך למנוע זאת מהם עפ"י דברי הרמב"ם (הלכות שמיטה ויובל פרק ה פ"ה) עיי"ש.