לשים טוף בגינה

השאלה:

אמרו לי ששאלו את אחד מרבני המכון על דשא סינטטי ולשים טוף בגינה בשמיטה והוא אסר. האם זה נכון? מה הטעם לכך? תודה רבה ומועדים לשמחה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | חשוון תשע"ה

אינני יודע מה אחרים כתבו, בדברים חדשים אנחנו פוסקים לפי הנחיית הרב יהודה עמיחי ראש המחלקה ההלכתית של המכון והוא התיר זאת ובלבד שיביאו חלק מהחומרים לפני העבודה שיהיה ניכר שלא מכינים את הקרקע לזריעה. כנ"ל כשמכינים טוף על ניילון - יביאו את הניילון לפני שמכינים את הקרקע - ומדובר על טוף שנועד לנוי ולא טוף דק שרגילים לשתול בו.