הכנת תערובות בשמים בשמיטה

השאלה:

שלום וברכה,

1. האם מותר בשמיטה לכתוש צמחי בושם, כגון לוונדר ורוזמרין, לצורך הכנת תערובת בשמים להבדלה?

2. אם כן- מה דינה של התערובת?

3. באם מערבים בתערובת עוד צמחים שאינם קדושים בקדושת שביעית? (ציפורן, קינמון וכו')

4. בסופו של התהליך אנחנו מכניסים את התערובת לכלי מחימר ולפעמים חלק מהתערובת נבלעת בכלי- האם יש בכך בעיה? תודה רבה ושנה טובה.

זויה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | תשרי תשע"ה

זויה שלום!

עדיף לא לעשות זאת בשביעית לפי הדעות שיש בכך קדושת שביעית ואז תתחייבי בשמירה על הקדושה ואולי אף בביעור (אם אלו צמחים חד שנתיים).

בברכה, יעקב