הטמנת זבל אורגני בגינה

השאלה:

בחודשים האחרונים, מתוך מודעות לאיכות הסביבה, הנני נוהג להטמין את האשפה האורגנית בחצר הבית, חופר גומה קטנה, מניח בה את האשפה האורגנית ומכסה בחול. האם פעולה זו מותרת בשמיטה?

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | חשוון תשע"ה
בשנת השמיטה אסור לזבל, לדשן, את האדמה. לכן, להניח או להטמין אשפה אורגנית באדמה - אסור.

מה כן ניתן לעשות:
1. אשפה אורגנית בקדושת שביעית - את השאריות היומיות יש לצבור בתוך נייר ולהניח במיכל. כך לעשות עם השאריות של היום הבא וכן הלאה,                                     כך שניתן יהיה לדשן את האדמה בשנה הבאה עם כל המיכל.
2. אשפה אורגנית לא בקדושת שביעית - לצבור את האשפה במיכל במשך כל השנה ולאחר שנת השמיטה לדשן עימו את האדמה.