הוצאת עציצים מחוץ למבנה

השאלה:

שלום כבוד הרב. בחצרי נמצאים הרבה עציצים שהיו מונחים במשך שנים על רצפת גינתי ועל האדמה. לפני שנת השמיטה הרמתי את כל העציצים, נקובים ושאינם נקובים, על גבי שולחנות לצורך סידור החצר. אני מעוניין להחזירם לרצפת הגינה או להניחם על האדמה. שאלתי את הרה"ג הרב שלמה אבינר בסמס וכתב לי שאי אפשר. ראיתי בפרסום אצלכם שזה מותר. לכן אני מבקש לברר האם זה אכן מותר? א"כ כיצד?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | חשוון תשע"ה
אם השולחנות נמצאים בתוך מבנה - אסור לך להוציא את העציצים חזרה החוצה אלא אם כן השארתם בבית תגרום להם נזק שאז יהיה מותר להוציאם החוצה ולהניחם על מקום מנותק לגמרי (רצפה המחוברת לקרקע - לא מוסכם על כולם להחשיבה כניתוק).
אך אם הרמת אותם על שולחן בחוץ לפני השמיטה - מותר לך להוריד אותם חזרה על מצע מנתק בחוץ - באופן שיהיו מוגדרים מהאדמה - ואף לא ישירות על רצפה הסמוכה לקרקע אלא להניח אותם על צלחת וכדו'.