האם אפשר בשמיטה לתת תרופה לצמח

השאלה:

2 שאלות:

1. בשיחי פיקוס בגינה יש מחלה שנראית בעלים מקופלים ובתוכם תולעים. בעבר קיבלתי חומר שמערבבים עם מים ומשקים את השיחים. האם אפשר בשמיטה לתת את ה תרופה כרגיל?

2. האם יש הנחיות מיוחדות לפריסה של דשא סינטטי בשמיטה? נאמר לי שהדבר מצריך הוספת אדמה

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | חשוון תשע"ה

שלום וברכה

א. נתינת תרופה לעץ - בשנת השמיטה ניתן לבצע פעולות למטרת הגנתו ושימורו של העץ או השיח. לכן אתה יכול להמשיך לתת תרופה זו הנועדה להגנתו.

ב. הנחת דשא סינטטי בשנת השמיטה - לפני שמניחים בפועל את הדשא נדרשת פעולת הוספת אדמה או יישור האדמה כדי שייהיה ניתן להניח עליה את הדשא. בזמן יישור האדמה או הוספת האדמה יש לבצע היכר שפעולה זו נועדה למען הנחת הדשא בלבד ולא לצורך עבודת הקרקע האסורה בשמיטה.

לכן, תוכל להניח את הדשא בצד המקום בו נעשה יישור הקרקע והוספת האדמה, כדי שיהיה ניכר לנעשה לשם הנחת הדשא.