האכלת חיות בשאריות אוצר הארץ

השאלה:

אנחנו מגדלים בעלי חיים בחצר, בד"כ קיבלנו מהמכולת את הירקות שלא נמכרו (סוג ב') כדי להאכיל אותם. השנה בעל המכולת מביא פירות וירקות של אוצר הארץ, וזה כנראה מה שנאכל במשך השנה. האם מותר להאכיל בשאריות (קליפות, סוג ב' וכו') את בעלי החיים כאשר מדובר בקדושת שביעית?

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | חשוון תשע"ה
פירות וירקות המשווקים ע"י אוצר הארץ יש בהם קדושת שביעית.
שאריות של ירקות ופירות של קדושת שביעית, שבני אדם לא יאכלו יותר, כגון קליפות וקצוות הפרי והירק, סוג ב', אין להאכיל לחיה ובהמה בידיים (משנה שביעית ה, יג / רמבם שמיו"י ה, ה / חוט השני ה, ה), אלא יש לשים שאריות אלו והיא תבוא מאליה לאכול.
לכן, ניתן להניח את האוכל הנ"ל במקום בו בעלי החיים יבואו מאליהם לאכול, כגון אם מדובר על כלוב גדול, ניתן להניח בקצהו.