גידול ירקות במערכת סגורה

השאלה:

 גידול ירקות במערכת סגורה הידרופונית על מצע צמר סלעים

האם מותר בשמיטה לאדם פרטי?2. בביתי מערכת למחזור מים אפורים נובע מכך מספר דברים א.ריבוי מים בהשקיה כיוון שכל המים המטוהרים יוצאים להשקיה בחצר הבית. האם יש בכך בעיה בשמיטה? (המערכת אוטומטית)3. האם מותר להוסיף אבני חצץ או טוף לאגן ירוק המשמש כחלק ממערכת מחזור המים היוצאים מהבית לגינה?בברכה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | חשוון תשע"ה

1.  אם המערכת בתוך בית /חממה מותר, באויר פתוח אסור.

2.  מים אפורים במערכת אוטומאטית, בשמיטה אין בכך בעיה, בשבת ישנה בעיה.

3.  לא הבנתי מה תפקיד הטוף, אם סינון המים מותר אם כמצע גידול אסור.