בניית חממה

השאלה:

שלום וברכה,במסגרת עבודתי בתוכנית טבע וסביבה בבתי ספר אני אמורה לבנות חממה עם הילדים.החממה שהנחו אותנו לבנות (עדיין לא בנינו) היא קטנה בגודל שילד בכיתה ב יכול להיכנס בזחילה ואורך מטר נשים יריעות ניילון מתחת ומעל החממה .שאלתי היא האם הנילון צריך לכסות3 צדדים או שמספיק 2 וגג. וכן האם הדפנות צרכים להגיע לרצפה ומה הדרך הכי נכונה מבחינת מידות, חוזק ועוד לבנות חממה בשמיטה.אשמח בנוסף לדעת מה אפשר לעשות בגינה הקיימת.תודה

התשובה

הרב דוד אייגנר | חשוון תשע"ה
שלום וברכה
גובה החממה המינימלי צריך להיות לפחות עשרה טפחים, דהיינו 80 סנטימטר, כך שחממת זחילה בלבד אינה טובה.
הניילון צריך לכסות את כל הצדדים של המבנה ולא די בשני צדדים, הדפנות צריכות להגיע לרצפה.
לגבי מידות החממה, חוזק וכו' הדבר תלוי באופן המציאותי, מה השטח שיש לך בכל מקום, תקציבים וכו', אני מציע שתצרי אתנו קשר טלפוני על מנת שנוכל לענות לך באופן נקודתי לצרכים שלך.