אתרוגים שנקטפו לאחר ראש השנה

השאלה:

מה דינם של אתרוגים שנקטפים לאחר ראש השנה ?האם הולכים אחרי חנטה או אחרי לקיטה ? שוקי

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | תשרי תשע"ה

שלום

פסק הרמב"ם (הלכות שמיטה ויובל פרק ד הלכה יב)

"הירק בשעת לקיטתו, והאתרוג אפילו היה כפול קודם ר"ה ונעשה כככר בשביעית חייב במעשרות כפירות ששית, ואפילו היה כככר בששית הואיל ונלקט בשביעית הרי הוא כפירות שביעית, ומתעשר כפירות ששית להחמיר."

האתרוג דינו מיוחד שדינו נקבע  גם ע"פ חנטה וגם ע"פ לקיטה,  ולכן אתרוג שנקטף לאחר ר"ה יש בו קדושת שביעית וכן חייב להפריש ממנו תרו"מ בלא ברכה.

בברכה,

אברהם סוחובולסקי