רימון שגדל בשמיטה בעציץ לא נקוב במקום לא מקורה האם חייב בתרו"מ

השאלה:

שלום, בביתי יש עץ רימון שגדל בעציץ. העציץ מונח על גבי צלחת פלסטיק במרפסת שאינה מקורה. השנה הוא הוציא שני רימונים בשלים, שחנטו לאחר ט"ו בשבט של שנת השמיטה תשע"ה. יש לי כמה שאלות על כך: 1. האם יש לנהוג ברימונים קדושת שביעית, ומדוע? 2. האם יש להפריש מהם תו"מ, איזה מעשר (עני?) ומדוע? 3. אם צריך להפריש תו"מ, כיצד מפרישים אותם משני רימונים בסך הכל, זו כמות מאוד קטנה? אשמח לתשובה מפורטת, תודה רבה ושנה טובה, רועי אקסלרוד

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח תשרי תשע"ו 9:27

בס"ד

שלום

כל שגדל בעציץ לא נקוב במקום לא מקורה חל עליו דיני שמיטה  לכן הרימונים שחנטו בשמיטה קדושים בקדושת שביעית ואין עליהם חיוב הפרשת תרומות ומעשרות