קניית דשא בלא היתר מכירה

השאלה:

שלום הרב אני מעוניין לקנות מרבדי דשא חי. את המרבדים שתלו במשתלות לפני השמיטה (ב2013) ובמהלך השמיטה רק דישנו, השקו וכיסחו. רק משתלה אחת (דשא יצהר) מחזיקה בהיתר מכירה ואין לה מענה לצרכים שלי. האם מותר לקנות דשא ממקום כזה שרק דישן כיסח והשקה? זה נחשב "נעבד"? יש בעיה של מסיע לדבר עבירה? תודה רבה צביקה

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | כ"ג תשרי תשע"ו 9:34

שלום וברכה

מחמת שהתבצעו פעולות הצמחה, כדישון, כיסוח והשקייה בדשא - לא ניתן לרכוש מרבדי דשא אלא א"כ במשתלה זו קיים 'היתר מכירה'.

האיסור לקנות במצב זה הוא מחמת דין 'נעבד', כאשר הקונה מסייע לדבר עבירה (ראה: רמב"ם הל' שמטו"י פ"ח הי"ד).

בברכה,

נתנאל