קטיף פירות "היתר מכירה" ע"י יהודי

השאלה: שלום לכבוד הרב, אני מעוניינת להשתתף בפקרוייקט "קטיף ישראלי" בו סטודנטים מרחבי הארץ עובדים אצל חקלאים יהודיים בתקופת קטיף הקיץ. אני רוצה לקבל ייעוץ מהרב כיצד אפשר להשתתפף בפרוייקט הזה מבחינה הלכתית, אם בכלל. נאמר לנו שהשדות נמכרו בהיתר מכירה תחת הרבנויות המקומיות- האם ליהודי מותר לעבוד את האדמות? ומה לגבי קבלת תשלום על העבודה? בתודה מראש, אליענה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט אייר תשע"ה 13:21

שלום

גם לאחר היתר מכירה  ההדרכה היא שארבע מלאכות האסורה מן התורה יש עשותם ע"י גוי. לכן מן הראוי שאת הקטיף לא יעשה יהוד. אך מלאכות אחרות מותר לעשותם ע"י יהודי.