קטיף לימונים ואגוזים וזמון ביעורם

השאלה: בגינתנו עץ לימון ועץ פקאן ועליהם פרות שביעית. א. כמה פרי מכל אחד מהעצים הנ"ל אנו יכול לשמור לשימוש בייתי עד מועד הביעור? ב. מתי מועד הביעור לכל אחד מהעצים? הפרות עדיין אינם ראויים למאכל...

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב חשון תשע"ו 9:21

שלום

מותר לקטוף כמות קטנה (בימנו כמות של צריכה שבועית  למשפחה) ולא יותר . אך אין לקטוף כמות מרובה על מנת לשמור. מאמר בנושא קטיף לימונים  ניתן לקראו בחוברת אמונת עתיך (גיליון 109 עמ' 67) באתר המכון לחץ כאן .

זמן ביעור פירות אלו  לימון תמוז תשע"ו , ואגוז םקאן אייר תשע"ו רשימת זמני הביעור של הפירות ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן