קורס גינון בשמיטה

השאלה:

אני לומדת באוני’ ובקורס ביום חמישי השבוע(!) עלינו להשתתף בפעילות של גינון בעציצים. ברצוני לדעת :
באלו תנאים מותר להשתתף בפעילות לימודית זו? (עציץ נקוב/לא נקוב, פעילות במבנה או בחוץ,מלאכות דאורייתא/דרבנן וכו’).
ברצוני להוסיף, שמצידם נאמר שאני לא מחוייבת להשתתף בפעילות אם היא אסורה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בסשאלתך היא מורכבת ואי אפשר לפרט את הכל, לצורך כך עלייך לעיין בספר קטיף שביעית בפרק העוסק בגינון מקצועי. הכלל היחיד שאני יכול להתיר באופן גורף אלו פעולות העברה, קיטום, עידור במצע מנותק (ניילון פרוס על פני כל השטח) ויש גם גג שהוא לפחות חמישים אחוז צפיפות (לא חמישים מש). בשני תנאים אלו אפשר להעשות פעולות שאינם של זריעה בשביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי