קדושת שביעית בתבלינים רב שנתיים

השאלה: שלום וברכה, בספר 'קטיף שביעית' שהוצאתם לקראת שנת השמיטה תשס"ח, בלוח 4 'קדושת שביעית ספיחין וביעור בתבלינים' (עמ' 399) סימנתם אחדים מהתבלינים כ'ענפי צמח רב שנתי ומיועדים רק לטעם - לא חלה עליהם קדושת שביעית'. לפי הגדרה זו כתבתם שאין קדושת שביעית לאורגנו, איזוב, דפנה, הל, זנגוויל, קורנית, רוזמרין. בלוח השמיטה שאתם מפרסמים אמנם אחדים מהמינים הללו לא מופיעים, ואחרים (למשל הל) מופיעים אבל מצוין נימוק אחר לכך שאינם קדושים (ייבוא, למשל). רוזמרין למשל, לפי הלוח כן קדוש בקדושת שביעית. לכאורה לפי הרמב"ם (שמיטה ויובל ה, כב) ברור שתבלינים קדושים בקדושת שביעית. אם כן, אני שואל מה המקור למה שכתבתם בספר, וכן מה פשר הסתירה בין הלוח בספר לבין לוח השמיטה תשפ"ב. תודה איתן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א כסלו תשפ"ב 13:27

בס"ד

שלום וברכה

הלוח שציטטת ממנו היו בו מספר טעויות בלוחות (בספר עצמו פ"ה כתבו מפורש שיש בתבלינים קדושת שביעית עמ' 55), יצאה באותה שנה הבהרה לתיקון הטעות, ובלוח של תשפ"ב הדבר תוקן. אמנם גם בלוח של תשפ"ב יש מספר טעויות בתאריכים, ולכן ראוי להסתכל בלוח שבאתר שהוא מעודכן ביותר.