קדושת שביעית ביין שהחמיץ

השאלה:

הכנתי יין מענבים הקדושים בקדושת שביעית, אך הוא התקלקל, זאת אומרת, החמיץ.  האם אני יכול לשפוך את היין המקולקל והשמרים (שאריות הענבים) בחוץ, בקצה שדה (מדובר בפחות מ-10 ליטר), או האם אני חייב לחפש אדם הרוצה להשתמש ביין המקולקל בתור חומץ?  אני בעצמי איני משתמש בחומץ ענבים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

חומץ היה בתקופת הגמ' כמאכל, וגם כיום מטבלים בו הרבה אנשים, ועל כן נראה שיש בו קדושת שביעית ואפשר לעשות מענבים חומץ, וממילא אין לשופכו. אולם נראה שאם יניחו אותו בבקבוק ויניחנו סגור בפח אשפה, אין זה הפסד פירות אלא גרמא, שאפשר להקל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי