קדושת שביעית באגסים מתולעים

השאלה:

ב"ה שלום לכבוד הרב, לשכני עץ אגסים שלא ריסס אותו והפירות מתולעים ואינם ראויים לאכילת אדם. האם יש להם עדיין קדושת שביעית ועליו לטפל בהם בקדושה? תודה.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ז' אב תשע"ה 11:12

ב"ה ז' מנחם-אב שנת השבע ה'תשע"ה

לכבוד

י. ליברמן

שלום וברכה וכל  טוב

בתשובה לשאלתך:

האגסים המתולעים לא פקעה מהם קדושת שביעית בשל כך. כיוון שמבחינת ההלכה הם מוגדרים כראויים לאכילה, כי ניתן לאוכלם לאחר שיבצעו בהם בדיקה פרטנית וניקוי של כל פרי ופרי בפני עצמו. אמנם אנשים לא אוכלים אותם, אך זה רק מחמת העובדה שהם לא מעוניינים לטרוח בטיפול שלהם. לכן למעשה, ניתן להשאיר אותם בחוץ במשך יום יומיים, ולאחר שהם כבר לא יהיו ראויים בצורה אמיתית למאכל ניתן לעטוף אותם ולהניח אותם באשפה.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב