פריסת מרבדי דשא מיד לאחר השמיטה

השאלה: שלום וברכה, אני רוצה הרכיב מרבדי דשא מוכן אחרי השמיטה בגינה. מה הדרישות מבחינה הלכתיות ?.תודה רבה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' אלול תשע"ה 9:20

שלום

כל ההכנות בקרקע (סיקול האבנים וישור הקרקע) יש לבצע רק לאחר ר"ה  תשע"ו, הואיל והכנת קרקע לזריעה גם רק לקראת השנה השמינית אסורה. אך הכנת מערכת ההשקיה (פריסת צינורות וממתטרות ) ניתן להכין אף קודם ר"ה תשע"ו.

את מרבדי הדשא יש לקנות ממקומות שגידולו אותו בצורה המותרת דהינו שיש להם אישור היתר מכירה.

הרחבה בנושא ניתן למצוא במדריך השמיטה לגן הנוי  (פרק ח) הנמצא באתר מכון התורה והארץ

לחץ כאן

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי