פריחה בדקלים

השאלה: בס"ד עצי דקל, זן דרי, שמיועדים עבור ללובים. בתקופה הזו יוצאים המתחילים של התמרים. בגמ' פסחים נ"ב ע"ב בסוגיא ד"לאכלה אמר רחמנא ולא להפסד" האם יהיה מותר להוריד את המתחילים כשהם עדיין קטנים. ברמב"ם הלכות שמיטה, פ"ה הי"ז וי"ח משמע דשאר כל האילנות משיוציאו בסר, ובדרך אמונה שם ס"ק קל"ח דשיעורו סמדר דהיינו תחילת יציאת הפרי. מה דעתכם בעניין האם יהיה מותר להוריד את המתחילים כשהם עדיין קטנים?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ב אדר ב תשפ"ב 11:49

שלום וברכה

אם המטרה איננה להצמחה , אלא מניעת מיטרד של הפריחה, ניתן בשלב מוקדם, לפני היווצרות הפרי להסיר את המתחלים. ראוי לעשות  בשינוי או ע"י גוי.