פרחים ועציצים ממשתלה ערבית

השאלה:

שלום רב, בגבעת זאב יש שתי משתלות עיקריות שבבעלות ערבית שלאורך כל השנים קונים מהם פרחים ועציצים. חלק גדול מהעציצים שלהם נקנים ממשלות של יהודים. האם יש בעיה לקנות שם בשנת השמיטה על אף שאין הכשר? האם יש בזה מסייע עוברי עבירה? תודה, צבי פאס

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א כסלו תשפ"ב 13:42

בס"ד

שלום וברכה

הלכתית נראה שאפשר להקל ולקנות, אבל אין זה ראוי לקנות בכל מקום ללא הכשר, הן לעניין שמא ניטע בשביעית וכן לעניין פרחים. על כן ראוי להשתמש בלוחות שבאתר מכון התורה והארץ לעניין פרחים ולראות האם כבר הגיע זמן האיסור בדבר, ואם לא הגיע זמן האיסור אפשר לקנות אם הגיע כבר איסור ראוי לא לקנות, אבל אם הביאו אליך הביתה אפשר להשתמש בהם.