פפאיה בשמיטה

השאלה:

שלום עליכם עמית לעבודה הביא לי פפאיה שקיבל מאחד החקלאים בארץ (אינני יודע פרטים) על הפפאיה יש מדבקה 'aurora-papaya.com' האם מותר לאכול ? תודה מראש אהד

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' סיון תשע"ה 15:28

שלום

פפאיה הינו מין שיש הסוברים שהגדרתו ירק ומ"מ הואיל והוא צמח רב שנתי אין עליו איסור ספיחין. ויש סוברים שהגדרתו אילן ולכן יש לשמור באכילתו על קדושת שביעית.

אך לפי המדבקה נראה שהמגדל מאושר שיווק מטעם ועדת השמיטה של הרבנות הראשית לישראל לחץ כאן,  כלומר המגדל עשה "היתר מכירה" ואם כן נראה שאין קדושת שבעית על פרי זה שקבלת . אך יש להפריש תרומות ומעשרות (ולומר כל הנוסח ההפרשה "אם חייב במעשר שני הרי הוא מעשר שני ואם  חייב במעשר עני הרי הוא מעשר עני ) בלי ברכה.

לעניין איסור ערלה כפי שכתבתי לעיל, יש מחלוקת אם הנחשב הפרי ירק ואזי אין בו חשש איסור ערלה וכן נקט הרב עובדיה יוסף, ויש החוששים להגדרה שהוא אילן ואזי יש לחשוש לאיסור ערלה כן נוקטים הפוסקים האשכנזים.