פיתוח סביב הבית בשמיטה

השאלה:

שלום לרבנים רציתי לישאול האם פיתוח לבית לפני ראש השנה תשע"ו יהיה אפשרי ומה הגדרים . ישנם גבהים ומילויים שצריך להשלים שלא יהיה מסוכן ,וזה אומר בניית מסלעה , מילוי עפר , פיזור חצץ לדשה סינטטי . וכו '

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה אייר תשע"ה 10:45

שלום

כל פיתוח לבית שקשור לבניה ולא להכשרת קרקע לגינון מותר בשמיטה. לכן מותר לבנות מסלעה וכן להניח עפר כדי לחזק אותה . אך את השלב האחרון של ישור הקרקע כהכנה לשטח גינון (וכן פיזור אדמת גן) אסור בשמיטה.

אכן מותר למלאות גבעים ובורות שלא יהיה מסוכן, אך לא להגיע לגימור של הכנת קרקע לזריעה ושתילה (להשאיר גומות של 20-30 סמ').

הכנת דשא סינטטי מותרת בשמיטה, אך צריך שיהיה ניכר בזמן ישור הקרקע שאכן המקום מיועד לדשא סנטטי. לכן בזמן ישור הקרקע צריך שיהיו מונחים כבר גללי הדשא בסמוך, שיהיה ניכר לכל שאין כוונתך להכשיר הקרקע לזריעה אלא הכנת מצע לדשא סינטטי.