פירות שנה שביעית

השאלה:

לגבי פירות שעדין לא סיימו שנה שביעית- האם תותים נכללים בהם?
כיוון שאנו קונים רק יבול נוכרי רציתי לדעת האם זה נגמר או שעלי לחפש יבול נוכרי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. תותים כבר נגמר מזמן, מכיוון שתות הוא ירק הרי שהולכים לפי הלקיטה.
ב. כל הפירות החדשים הם גדולי שמינית. מלבד תפוח עץ חמוץ וקצת זהוב שיש בו עוד מהשביעית. אבל התפוח ענה הוא כבר שמינית. כמו כן, יש עוד תפוזים ואשכוליות של שביעית. אבל שאר הפירות אפשר לקנות ללא ספקות לגבי שביעית, אולם צריך להקפיד על ערלה (מדאורייתא) ותרומות ומעשרות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי