פיזור אדמת גן בשביעית

השאלה:

אני מסיים לבנות בית חדש ובהסכם עם הקבלן (ערבי) סיכמתי שהוא יביא ויפזר אדמת גן. האם מותר לעשות זאת בשביעית?
יש להוסיף שיש חשש שאם לא יעשה זאת כעת הקבלן יתחמק מאחריותו לאחר השביעית וגם אחר כך יהיה קשה לבצע זאת מפני קירות תמך וגדרות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אין להניח אדמת גן שהיא הכנה לזריעה, אולם אפשר להניח אדמה הנצרכת לקירות תמך, מכיוון שמוכח שלא נעשה לצורך גינון. כמו כן אפשר להניח חצץ או ניילון שיוכיחו שאין עומדים כאן לפני שתילה בשביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי