פזור רעל וחשש מראית עין

השאלה: שלום הרב ! אנחנו גרים בקומת קרקע עם חצר. לצערנו אנחנו סובלים מבעייה של חשופיות שנמצאות בחצר בתקופת החורף (כתוצאה מרטיבות ולחות בתקופת החורף). בטיפול בבעייה המליצו לנו לפזר חומר רעיל הקוטל ייצורים אלו. שאלתי היא האם בשנת השמיטה יהיה מותר לפזר חומר זה על האדמה, האם יהיה בכך משום חשש של מראית עין של דישון הקרקע ? בברכה אשר קונצביץ

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' תמוז תשפ"א 8:02

בס"ד

שלום וברכה

אין איסור מראית עין רק כשעושה עבודות בקרקע, אבל כשעושה פעולה מותרת  הנצרכת לא גוזרים שמא אדם יחשוב שנעשה שם דישון. כשם שהתירו לדייר בשביעית למרות שזאת פעולת דישון ממשית, ק"ו  כשאין זאת פעולה אסורה (חומר רעיל) לא מצאנו שעשו גזרה על כך משום מראית עין.