עקירת עשבים בגינה

השאלה: בימי הקיץ החמים, מתייבשים בגינה צמחים רבים, נובלים ומתים. האם בשמיטה מותר להוציא צמחים שנבלו, בין אם הם ליד צמחים אחרים, ובין אם הם רחוקים עשרות סנטימטרים מצמח אחר? ובדומה לכך, מה נעשה עם צמחים נבולים בעציץ המחובר לקרקע? כמובן מטרת הוצאת הצמחים הנבולים היא עבור נוי הגינה ולא עבור עידוד הצמיחה בצמחים שבגינה. תודה רבה בנימין רפל, עפרה

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | ג' אב תשע"ה 9:52

שלום וברכה

עשבייה הפוגמת במראה הנוי של הגינה או שמהווה 'תחרות' ממשי לשאר מצחים הסמוכים לה, או שיש חשש ממזיקים המססתרים בה - ניתן לכסחה מעל פני הקרקע ולא בעקירתה מהשורש, שבכך יש חשש הכשרת הקרקע לזריעה.

בברכה,

נתנאל